Tájékoztató víz- és szennyvízbekötések létesítésével kapcsolatos változásokról

 

2017. július 20.

 

Tájékoztatjuk Tisztelt meglévő és leendő felhasználóinkat, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. számú törvény 55/H. § módosítása alapján 2017. július 1-jétől új előírások érvényesek a közműbekötések díjaira vonatkozóan.

A módosítás alapján, a 2017.07.01. után megvalósuló legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvíz-, illetve a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvíz-bekötés esetén díjmentesek az alábbi tételek:

– az igénybejelentés elbírálása,

– tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás,

– a bekötési vízmérő és annak felszerelése (anyag és munkadíj),

– a nyomás- és víztartási próba elvégzése.

Minden más a bekötéssel kapcsolatos díjat (tervezés-engedélyeztetés, bontás-helyreállítás, földmunkavégzés, anyag és munkadíj) a megrendelőnek meg kell fizetnie.

Az ivóvíz és szennyvíz bekötés kiépítése a fogyasztó részéről továbbra is egy igénybejelentéssel történik, igénybejelentő adatlap kitöltésével és leadásával a vízmű bármely ügyfélszolgálatán, vagy elektronikus úton.

A közműbekötés elvégzéséhez a továbbiakban is a Kiskunvíz Kft. által jóváhagyott terv szükséges, a tervezési munka elvégzéséért a megbízott, megfelelő jogosultággal rendelkező tervező díjazás felszámítására jogosult.

Lényeges változás még, hogy a törvénymódosítással érintett (ivóvízbekötés esetén max. 32 mm, szennyvízbekötés esetén max. 160 mm) új bekötés esetén a nem lakossági felhasználónak (pl. vállalkozásoknak) sem kell megfizetni a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díját.

A mentesség nem vonatkozik a lekötött kvótaemelésre, a mellékmérő felszerelésére és a felhasználó változás miatt lakosságiról nem lakossági felhasználásra történő áttérésre.

További kérdésük esetén a kiskunviz@kiskunviz.hu címre írt levélre, vagy ügyfélszolgálati irodáinkban készéggel állunk rendelkezésükre.