Hulladékgazdálkodás

 

2017. május 11.

 

A 2017-es évben tovább folytatódik Magyarország hulladékgazdálkodási rendszerének átalakítása, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) irányításával.

A rendszer átalakításának célja, az optimális közszolgáltatási területek kijelölése, a területi egyenlőtlenségek kiegyenlítése, optimális üzemgazdasági méret kialakítása és a közszolgáltatók fenntartható működésének biztosítása.

Az integrációt követően, az Önök településén, 2017. május 01-től, az Ökovíz Nonprofit Kft. végzi a hulladékkezelési közszolgáltatást. A számlát, továbbra is az NHKV Zrt. -től kapják.

FONTOS:

A szállítási naptárban megadott napokon, történik a hulladékok gyűjtése

- heti gyakorisággal, a vegyes (kukás) gyűjtés, (GYŰJTÉSI NAP VÁLTOZHATOTT!)

- kétheti gyakorisággal az újrahasznosítható hulladék (sárga zsákok) gyűjtés,

- havonta egy alkalommal, az un. komposztálható zöld hulladék elszállítás.

Újdonság, a komposztálható hulladékok gyűjtése.

2017. június hónaptól, havonta egy alkalommal, a mellékelt (lásd következő oldal) szállítási naptárnak megfelelően történik, az un. komposztálható zöld hulladék elszállítása. A gyűjtéshez háztartásonként 2 db átlátszó/zöld színű, emblémával és gyűjtési útmutatóval ellátott, un. lebomló anyagból készülő zsákot kapnak, amelybe a kertgondozás során keletkező fűkaszálék, kerti gyom és lombhulladék helyezhető el. Az ágnyesedéket pedig, maximum 70 cm összekötözött kötegekben lehet a zsákok mellé kihelyezni, alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben.

Figyelem:

2017. május hónapban, az Önkormányzat vagy az Ökovíz Nonprofit Kft. munkatársai átlátszó, lebomló cserezsákokat helyeznek el a háztartások postaládájába.

A TÁRSASÁG CSAK A TÁRSASÁG ÁLTAL BIZTOSÍTOTT LEBOMLÓ ZSÁKBAN KIHELYEZETT ZÖLD HULLADÉKOT szállítja el, tehát az ömlesztve, vagy az egyéb zsákban kihelyezett zöld hulladékot NEM SZÁLLÍTJA EL!

A kukákat, a sárga és a zöld színű zsákokat, a gyűjtési napokon reggel fél 7 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjárművek elhaladása után kihelyezett kukák ürítésére és a zsákok elszállítására nincs lehetőség.

Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, a Társaság jogosult megtagadni annak elszállítását.

A kihelyezett zsákok begyűjtésével egy időben, cserezsák kerül elhelyezésre a postaládába.

A fenti gyűjtési módok megvalósításához a zsákok - a jelenlegi gyakorlatnak megfelelően -térítésmentesen kerülnek biztosításra a lakosok részére!

Házhoz menő lomtalanítás

Amennyiben Önnek lomhulladéka van, telefonáljon a Társaság ügyfélszolgálatára, és közösen egyeztethetik a lomtalanítás napját és részleteit (lakcím, elérhetőség, kihelyezhető mennyiség stb.)

Az egyeztetett napon, reggel 7 óráig kell kihelyeznie az ingatlana elé a lom hulladékot, amelyet a Társaság, a kukás hulladékkal együtt szállít el.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

- gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék,

- építési hulladék, egyéb ipari hulladék;

- elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép stb.);

- veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, stb.);

- heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

A házhoz menő lomtalanítást, a lakossági ügyfelek vehetik igénybe, évi 2 alkalommal.

A lakossági ügyintézésre továbbra is, a már megszokott elérhetőségeken van lehetőség:

Cím: Ökovíz Nonprofit. Kft. 6070 Izsák, Vadas dűlő 0394/6. hrsz.

Ügyfélszolgálat: +36 76 800 164 + 36 30 278 8214

Rendelkezésre állási idő: hétfő, szerda, csütörtök: 8 - 16 óra

kedd 6 - 18 óra pénteken 8 - 12 óra

E-mail: info@izsak-kom.hu; szallitas@izsak-kom.hu;

A szórólap, a szállítás ütemezése és a zöld színű zsák a napokban kézbesítésre kerül.